Om

INTERDI

MENSIONALE


Hele efteråret er den skulpturelle kunst i fokus på Gammelgaard, når vi fra fredag 11. september skyder den anden udgave af skulpturbiennalen INTERDIMENSIONALE i gang.

Over 40 etablerede, danske samtidskunstnere sætter hinanden stævne på INTERDIMENSIONALE II og indtager vores tre udstillingsbygninger og den omkringliggende park, så det bliver muligt at vise værker i en endnu større skala end tidligere.

Kuratorerne har i år lagt vægt på at få flere værker med større tæthed installeret i parken omkring Gammelgaard, så det åbne landskab også vil kunne opleves uden for åbningstid og om aftenen.

 

Hovedtanken bag INTERDIMENSIONALE II er igen både at vise vores publikum et udsnit af den store bredde af samtidskunstnere, der på hver deres måde arbejder tredimensionelt og skulpturelt med kunsten, men også at vise, hvad der sker, når man for en sjælden gangs skyld udelukkende har fokus på det rumlige og det fysiske rum.

 

Udstillingstitlen INTERDIMENSIONALE refererer således til, at vi netop ønsker at sætte fokus på rummet, altså det rum, der skabes både i det enkelte værk, men også det rum, der skabes i forhold til de øvrige værker på udstillingen.

 

Det er et bevidst valg, at biennalen skal være så alsidig som mulig og vise flere forskellige udgangspunkter og positioner inden for den rumlige kunst. Og der vil derfor være mulighed for at opleve værker, der udspringer af både maleriske metoder, videoinstallationer og mere klassiske skulpturelle greb.

 

Om de to kuratorer

Gammelgaard har de seneste fire år haft et tæt samarbejde med de to kuratorer, Søren Brøgger og Søren Hüttel, om at skabe interesse og forståelse for skulptur- og installationskunsten. Og for begge parters vedkommende er der hentet stor inspiration fra de to skulpturfestivaler Glasgow International og Skulptur Projekte Münster.

 

Søren Brøgger og Søren Hüttel har tidligere kurateret en lang række udstillinger sammen, bl.a. Stedet er rummet på Den Frie Udstillingsbygning, Et andet sted på Xbunker i Sønderborg og INTERDIMENSIONALE I på Gammelgaard i 2018, ligesom de i 2016 åbnede det kunstnerdrevne udstillingssted Koldinggade 12 på Østerbro i København. Begge kunstnere har endvidere en omfattende udstillingspraksis.Baggrund

Den første "Interdimensionale" løb af stablen i efteråret 2018 og var startskuddet til denne tilbagevendende kunstbegivenhed.


Biennalen er et samarbejde mellem kuratorerne Søren Brøgger og Søren Hüttel og Gammelgaard i Herlev, der har de rammer, der skal til for at føre en så stor udstilling ud i livet.


Interdimensionale-biennalen har til formål at vise et bredt udsnit af skulptur, installation, objektkunst og generelt set tredimensionel kunst som den ser ud i dag. Det har derfor også været kuratorernes hensigt at invitere kunstnere, der repræsenterer dette bredt og har mange forskellige udgangspunkter for at arbejde med den tredimensionelle kunst.


De deltagende kunstnere på Interdimensionale I i 2018 var: Anders Hellsten Nissen - Andreas Schulenburg - Ann Louise Andersen - Astrid Marie Christiansen -

Heidi Hove - Jacob Borges - Jens Axel Beck - Lars Worm - Jørgen Carlo Larsen - Lasse Schmidt Hansen - Louise Sparre - Maiken Bent - Marie Lolk - Mikkel Carl -

Morten Jacobsen - Pernille Kapper Williams - Rasmus Danø - Rose Eken - Sif Hedegård - Søren Brøgger - Søren Hüttel - Søren Jensen - Torben Ribe og

Trine Boesen


Nedenstående billeder er fra "Interdimensionale I" i 2018